Rahvusraamatukogus kuulutati välja 2020. aasta 25 kauneimad Eesti raamatud, kus me saime 9 auhinda (neist 3 lasteraamatute kategoorias). Konkursile laekus kokku 145 raamatut ja “5 kauneima Eesti lasteraamatu” konkursile 44.

 

WABADUSE RIST

 

Kirjastus Aasta Raamat.

Žürii: Keeruka ajaloolise pildimaterjali pieteeditundeline esitlus. Väärikas sisu ja kujundus on omavahel kooskõlas. Jätab mulje, et on nõudnud palju käsitööd. Aumärgid on esitatud maitsekalt heleda taustavarjuga. Kollektsionääridele mõeldud luksustoode.

 

 

Marek Tamm, Jaak Valge, Rita Valge
MONUMENDID JA VÕIM. EESTI AJALOOMUUSEUMI KOGUTUD NÕUKOGUDEAEGSETE MONUMENTIDE VÄLINÄITUSE KATALOOG

 

Tellija Eesti Ajaloomuuseum / müügijuht Karl-Oskar Toovere.

Žürii: Hea sisurütmiga mõnusalt vaadeldav kataloog, mis seest palju parem kui väljast. Seisab hästi lahti. Köites kasutatud punane niit on meeldivaks lisandiks. Ajastule viitav kaanekujundus ja nutikas peatükkide markeering. Oskuslikult valitud sisupaber.

 

 

KALJO PÕLLU. MÜTOLOOGILINE MUINASMAAILM
MÄRKUS: sisu ja kaante trükkimisel on kasutatud H-UV värve

 

Tellija Eesti Kunstimuuseum / müügijuht Janne Raavik.

Žürii: Klassikalise teose julge lahendus – värvilised tsitaadid kunstniku töödest vahetiitlitel. Pehme kaas ei lisa mahukale teosele tarbetut kaalu.

 

 

 

SALGAMATA ILUSAIM LINN. TALLINN 17.-19. SAJANDI ILLUSTRATSIOONIDEL

 

Tellija Eesti Rahvusraamatukogu / müügijuht Hermo Uibo.

Žürii: Maitsekas ja pastelselt mahe koloriit. Nutikas kaanelahendus, ilus graafika. Värskena mõjuv, mõõdukalt ajastutruu, huvitav ja vaheldusrikas kujundus. Nutikas leheküljenumbrite paigutus.

 

 

TIIT PÄÄSUKE. NOSTALGIATA

 

Tellija Tartu Kunstimuuseum / müügijuht Kairi Rosin.

Žürii: Meisterlik ja soliidne kunstiraamat, kus kõik on selgelt läbi mõeldud – sisu ülesehitus, paberivalik, arhitektoonika ja tekstide suurused. Pehme kaas teeb mahuka raamatu hästi sirvitavaks. Kaunis piltide osa.

Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liidu eripreemia

 

SUVILA. PUHKAMINE JA ARHITEKTUUR EESTIS 20. SAJANDIL

 

Tellija Eesti Arhitektuurimuuseum / müügijuht Karl-Oskar Toovere.

Žürii: Julgelt ajastutruu. Mahlane kirjatüüpide valik, oskuslik sisupaberite kasutus. Rohkem 60ndad, kui tol ajal oleks tehtud.

 

 

 

2020. aasta kauneimad Eesti lasteraamatud

Kadri Hinrikus
TAKS JA DOGI

 

Kirjastus Tammerraamat / müügijuht Hermo Uibo.

Žürii eripreemia: Isikupärase käekirjaga lustakas ja uljas koeraraamat. Napi värvikasutusega illustratsioonilaad edastab vaimustava täpsusega koeratõuge. Hästi tabatud iseloomulikud ilmed.

 

 

Urmas Reinmaa

KUST SA SELLE LEIDSID?

Kirjastus Päike ja Pilv / müügijuht Hermo Uibo.

Žürii: Kaasaegne raamatuillustratsioon parimal moel. Trendikate kujundusvõtete viljelemine Eesti lasteraamatu juures ei ole igapäevane nähtus. Ebatavaliste värvilahenduste ja rastrite osav kasutamine terviku loomisel.

 

 

 

Triinu Laan

LUUKERE JUHANI JUHTUMISED

 

Kirjastus Päike ja Pilv / müügijuht Hermo Uibo.

Žürii: Ekspressiivsete ja lahedate tüüpidega raamat. Äge kujundus seob riskantsete värvikombinatsioonidega pildid ja teksti tugevaks tervikuks. Oskuslik balansseerimine musta huumori ning mõnusa nalja piiril.

Eesti Lastekirjanduse Keskuse eripreemia.

 

 

Kauneimate raamatute konkurssi korraldavad Eesti Rahvusraamatukogu, Eesti Kirjastuste Liit, Eesti Kujundusgraafikute Liit, Eesti Lastekirjanduse Keskus ning Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liit.

Jaga: